Foto's Marco Okhuizen

Jongeren van het Jaar zijn... Joy en Christine!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

YouTuber Joy (13, links op de foto) is vrijdagavond uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2015! Zij won de publieksprijs omdat haar YouTube-kanaal BeautyNezz enorm populair is. En er was nog een winnaar: Christine Moene (17) kreeg de juryprijs. De jury vond het enorm knap dat ze goud heeft gewonnen op een belangrijke biologiewedstrijd. 

Joy kreeg de prijs uit handen van Jiami Jongejan (16), die de titel vorig jaar won. Ook Jiami heeft een populair blog: Jiami.nl. Dit jaar stemden meer dan 10.600 jongeren!

Nóg een prijs
Voor het eerst werd er dit jaar ook een juryprijs uitgereikt. Die ging naar Christine Moene. Afgelopen zomer won ze goud op de Internationale Biologie Olympiade. Dat is een biologiewedstrijd tussen scholieren uit veel landen. Christine werd de beste Nederlander én het beste meisje ter wereld.

Jury
In de jury zat 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman, acteur Nils Verkooijen en oud-winnaar Hidde van Koningsveld. ‘Grappig genoeg kozen we allemaal voor Christine’, vertelt Lotte Stegeman (zij is ook hoofdredacteur van Kidsweek).

De jury denkt dat Christine jongeren kan inspireren doordat ze met iets wat suf lijkt, namelijk biologie, toch zo’n gave prijs won.

Genomineerden
De andere genomineerden waren topschaakster Anna-Maja Kazarian (15), acteur Joes Brauers (16), filmmaker Jesse Bleekemolen (18), paralympisch snowboarder Chris Vos (17) en singer-songwriter Ruben Annink (17).

Uitreiking
De awards werden vrijdagavond uitgereikt in club Escape in Amsterdam. Er waren optredens van Ruben Annink, zangeres Dee en dj Nigel Lakefield (16).

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gefeliciteert! Blij

Gefeliciteerd Joy en Christine!!!

Gefeliciteerd Joy en Christine!!!

Gefeliciteerd joy

ik wist het wel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Duimomhoog

joy van beutynezz iedereen kent haar Oeps

Gefeliciteerd Julie allebei!! Juichen Blij

Jeej Joy heeft gewonnen

Joy ik heb ook op jou gestemd iedereen kijkt naar je filmpjes!!!!!! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.