Josca tekent doodle

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

De meeste kinderen gebruiken Google als ze iets willen opzoeken op internet. Het plaatje van deze zoekmachine, het logo, is wereldberoemd. Op speciale dagen of momenten, bijvoorbeeld op Valentijnsdag of met Koninginnedag, verandert het logo. Zo ook vandaag.

Google Nederland vroeg het afgelopen jaar de hulp van duizenden Nederlandse basisschoolleerlingen om een nieuw logo te ontwerpen. Het thema van de wedstrijd was ‘Mijn Nederland'. De kinderen moesten tekenen wat Nederland voor land is en waar Nederland voor staat. En dat allemaal in een klein tekeningetje (een doodle) rondom het logo van Google.

Een strenge jury vond de tekening van Josca (12 jaar) uit Noord-Brabant het mooist. Haar logo staat vandaag 24 uur online. ‘En dat is best een raar idee', lacht ze. Het ontwerp van Josca, met tulpen, klompen, een molen en de Nederlandse leeuw, zal volgens Google vandaag door miljoenen bezoekers van de site worden bekeken. Zelf gebruikt Josca de zoekmachine best vaak. Bijvoorbeeld voor een spreekbeurt of een recept. Ze gaat vandaag natuurlijk extra veel googelen. Toch baalt ze nog een klein beetje: ‘Want als ik had geweten dat ik zou winnen, had ik de lijntjes veel netter gemaakt!'

Bekijk hier de tekening van Josca. Je komt dan op de website van Google.

Lees de rest van het interview in de Kidsweek Junior van deze week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

de zogenaamd 'strenge' jury deed niet eens mee bij het laatste, het ging er gewoon om wie de meeste en het beste reclame kon maken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.