Kalkoenpop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Het gaat de laatste jaren niet goed met Ierland op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar eindigde het land zelfs op de laatste plaats. Dit jaar pakken ze het daarom heel anders aan. Ze sturen Dustin naar de liedjeswedstrijd in Belgrado. Dustin de Kalkoen!

Met het liedje Irelande douze points (Ierland twaalf punten: de hoogste score) hopen de Ieren weer eens het Songfestival te gaan winnen. Zanger Bob Geldof ziet dat wel gebeuren. ‘Ik vind niet dat alleen maar omdat Dustin een kalkoen is, hij ongeschikt is om ons land te vertegenwoordigen', vertelde hij in een Ierse krant. Voor de duidelijkheid: Dustin is een handpop. De pop is heel populair in Iederland en heeft zijn eigen talkshow. Tijdens het Nationale Songfestival in Ierland versloeg hij zes andere kandidaten.

Dustin the Turkey staat op 20 mei in de eerste halve finale. Van de twee halve finales gaan in totaal 20 landen door naar de finale van het Eurovisie Songfestival op 24 mei. Voor Nederland zal Hind meedoen aan de halve finale.

Kijk naar het optreden van Dustin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps