Foto's ANP

Kamperen in de stad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Woon jij midden in de stad en ben je dol op kamperen? Dit weekend kun je je tentje opslaan in Amsterdam en Utrecht! Zeven stadsparken worden omgetoverd tot Buurtcampings. 

De hele dag in de buitenlucht, spelen met andere kinderen en elkaar helpen een harinkje in de grond te slaan. Zo leer je je buren pas echt kennen! Op een camping is iedereen gelijk, is het idee achter de Buurtcamping.

Zeven parken
In 2013 was de eerste buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam. Vorig jaar deden al drie parken mee. Nu zijn er in totaal zeven parken waarin je je tentje mag opslaan.

In Amsterdam zijn dat het Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en park Egeldonk. En in Utrecht het Majellapark en Noordse Park.

Knutselen
In elk park zijn activiteiten, zoals je tent pimpen, voetballen, knutselen en een kampvuurtje stoken. Zou jij maar al te graag je tentstokken in een van de parken prikken? Reserveer op tijd een plekje (voor kinderen is het gratis)! Geen kampeerspullen? Ook dat is geen probleem, die kun je lenen bij de organisatie. 

camping

DEEL DIT ARTIKEL Facebook