Foto ANP

Kinderen kopen liever in een echte winkel dan online

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Als je nieuwe kleding nodig hebt of je wilt van je zakgeld speelgoed of een game kopen: doe je dat dan op internet of in een echte winkel? Dat vroeg Het Jeugdjournaal aan kinderen tussen de negen en dertien jaar. En wat blijkt: jullie gaan voor je spullen het liefst de deur uit. 

Terwijl volwassenen steeds vaker hun spullen via webwinkels kopen, gaan kinderen nog steeds het liefst op pad om iets te kopen. 83% van de vijfhonderd kinderen die meededen aan het onderzoek gaf aan het liefst echt te gaan winkelen. Maar 17% shopt online. 

Eerst kijken op internet
Toch kijkt meer dan de helft van de kinderen (59%) wel eerst op internet om te zien wat ze willen kopen en waar je dat het goedkoopst kunt krijgen. Waarom er dan toch voor naar de winkel gaan? Nou simpel: je wilt wat je koopt natuurlijk wel goed kunnen bekijken of voelen, zodat je weet waar je je geld aan uitgeeft.

Of nou ja, jouw geld. Slechts 11% van de kinderen betaalt z’n spullen zelf. Bij de rest trekken de ouders hun portemonnee.

Jongens/meisjes
Zijn er eigenlijk nog verschillen tussen waar jongens kopen en waar meisjes geld aan uitgeven? Ja en nee. Speelgoed is bij allebei populair. Maar jongens kopen meer games terwijl meisjes - dat kan haast geen verrassing zijn - meer geld uitgeven aan kleding. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

weetje waarom dan kan je het stelen Rentweg

nou zeg het eens MENEER CRIMINEEL! o ik weet het al je bent ZELF een crimineel1 Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.