Kindervredesprijs voor Keita (17)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Hij groeide op in de grootste sloppenwijk van Liberia. En raakte gewend aan een dagelijkse portie dikke ellende. Maar op een dag nam Abraham Keita (nu 17) een besluit. 'Ik ging alles doen wat ik kon om op te komen voor de kinderen in mijn land.' Maandag kreeg hij er de Internationale Kindervredesprijs 2015 voor.

Abraham Keita maakt zich sterk voor de kinderen in Liberia. Een land waar veel armoede heerst en waar geweld tegen kinderen aan de orde van de dag is.

Vooral meisjes zijn daar het slachtoffer van. Ongeveer 1 op de 10 meisjes heeft ooit te maken geheeft met verkrachting. De daders krijgen vaak geen straf. Keita vind dat niet normaal.

keita 2

'Ik besloot op mijn negende dat er iets moest veranderen. En dat ik daar keihard mijn best voor ging doen.' Sindsdien organiseert hij vreedzame marsen om aandacht te vragen voor het geweld tegen kinderen. Ook stapt hij stoer op politici af om ze te vertellen dat zaken anders moeten. 

En dat verdiende een award, vond de jury van de Kindervredesprijs. 'Hij laat zien dat geweld tegen kinderen niet onbestraft mag blijven.' 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

sesam straat sesamstraat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik vind het super goed wat Keita doet,dit stukje komt zeker in mijn nieusbeurt Vraagtzichaf

oooooooooooooooo

ik vindt het goed dat hij het doet Blij Vraagtzichaf Juichen

goed gedaan keita

heel leuk

Blij Blij Oeps Juichen ik denk dat als keita zo door gaat dat misschien andere kinderen in andere arme landen hem na gaat doen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.