Koningsdag wint belangrijke filmprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In het Canadese Toronto vieren ze geen Koningsdag. Toch bekroonde de jury van het internationale kinderfilmfestival daar de Nederlandse jeugdfilm Koningsdag met een prijs. En dat is meteen een goede filmtip voor 27 april, nu er zulk slecht weer is voorspeld.

Koningsdag gaat over de elfjarige Younes die samen met zijn vader op de vrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam staat. Maar hij staat daar met steeds meer tegenzin. Net als de jonge volkszanger Kelvin tegenover hem, die onder druk van zijn vader moet optreden. Als Kelvin zijn microfoon erbij neergooit, besluit ook Younes los te breken.

Beste korte film
Koningsdag of geen Koningsdag: In Toronto vond de volwassen jury van het Toronto International Film Festival Kids dit de beste korte film van het jaar. Vorig jaar won hetzelfde team deze prijs ook al met de film Alles Mag (en die film kreeg later ook nog een Emmy Award) 

Koningsdag wordt – hoe kan het ook anders – op Koningsdag woensdag uitgezonden: om 17.35 uur op NPO Zapp. De film is ook online te bekijken.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel zielig [[scoop1] Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.