Foto's EPA

Koningshond overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

De hond van de Thaise koning Bhumibol is doodgegaan. In Thailand is dat groot nieuws. Want de trouwe viervoeter van de koning was er bijna net zo belangrijk als de koning zelf.

De hond van Bhumibol heette Tong Daeng. Hij is zeventien jaar geworden. Afgelopen weekend stierf hij, gewoon aan ouderdom.

Tong Daeng was volgens de koning een heel bijzondere hond. In 2002 schreef Bhumibol (die nu 88 jaar is) zelfs een heel boek over zijn huisdier. Het boek werd een besteller. Er is ook een animatiefilm over de koninklijke hond gemaakt.

bhumibol 2

Puppy
Bhumibol redde de hond zeventien jaar geleden van de straat. Tong Daeng was toen nog een puppy. Het hondje mocht bij de koning in het paleis wonen en al snel was Bhumibol dol op het dier. Ging de koning op pad, dan ging de hond mee.

Iedereen moest de hond heel netjes behandelen. Net zoals ze de koning altijd met respect moeten behandelen. Kritiek leveren op de koning, dat mag beslist niet in Thailand. Wie dat toch doet, kan straf verwachten.

bhumibol


Zware straf
Zo was er laatst een man uit Bangkok die een bewerkte foto van Bhumibol op Facebook durfde te liken. En die op internet een negatieve opmerking over Tong Daeng durfde te maken. Die man werd gearresteerd.

Twee weken geleden moest hij bij de rechter komen. Nu hangt er een straf van 37 jaar cel boven zijn hoofd. Een wel heel zware straf voor het beledigen van een koning en zijn hond.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps