Beelden AFP en Instagram Ai Wei Wei

Kunstenaar krijgt toch lego

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Ai Wei Wei is blij. De Chinese kunstenaar mag net zoveel legosteentjes kopen als hij wil! Eerst zei de fabrikant dat dat niet mocht. Nu kan de kunstenaar gelukkig verder met zijn megabouwwerk.

'Nee.' Dat zei Lego eind vorig jaar tegen de Chinese kunstenaar Ai Wei Wei. ‘We willen niet dat u onze steentjes voor een politiek doel gebruikt’, zei Lego.

Wei Wei wilde een mega-lading bouwsteentjes bestellen om er portretten van te maken. Van mensen die in de gevangenis zijn gezet omdat ze kritiek durfden te leveren op de politiek.

Straf om kritiek
In een onderdrukkend land als China zitten er veel van zulke politieke gevangenen in de cel. Zelf heeft Ai Wei Wei ook meerdere keren straf gehad omdat hij kritisch was over de overheid in zijn land.

ANP 29252847 klein 

Dat Ai Wei Wei goed is met Lego bewees hij vorig jaar al. Toen maakte hij een prachtig mozaïek op de vloer van het Amerikaanse gevangeniseiland Alcatraz. 


Ai Wei Wei was niet blij met het ‘nee’. Maar hij ging niet zitten sippen. Hij zette de reactie van Lego op social media.

Overspoeld met lego
Al snel werd de kunstenaar, die miljoenen fans heeft, overspoeld met lego. Fans van over de hele wereld stuurden hun eigen steentjes naar ‘m op.

Ai Wei Wei was weer blij! En nu helemaal. Want Lego heeft zich bedacht. Ai Wei Wei mag net zoveel Lego bij ons kopen als hij wil, zegt de steentjesmaker nu.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zoooooooooooooooo coooooooooooooolllllllllllllllllllll Rentweg

Duimomhoog Blij Oeps Vraagtzichaf Rentweg Juichen Duimomlaag wooooooooooow!!!

ik heb ook een kunstwerk van mijn hoofd gemaakt door die man

wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juichen Juichen Juichen Juichen Blij Blij Oeps Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps