Foto Lissa Kooijman

Langzamer eten met lampjesbord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Mensen die te dik zijn, eten vaak veel te snel. Als ze leren om langzamer te eten, vallen ze vaak vanzelf af. Ontwerpers Lissa Kooijman (25 jaar) en Jan Hendrik Croockewit (53 jaar) bedachten daarom een bord met lichtjes dat helpt om langzamer te eten.

Jan Hendrik vertelt: ‘Als je maag vol zit, duurt het een paar minuten voor je ook echt een vol gevoel krijgt. Als je te snel eet, eet je dus door terwijl je eigenlijk al genoeg hebt gehad.'
Het denkende bord leert mensen om rustiger te eten. Als je een hap neemt, gaan er lichtjes in het bord branden. Pas als de lichtjes weer uitgaan, mag je de volgende hap nemen. In het bord zit een weegschaal waardoor het precies weet hoeveel eten er op ligt. Vooraf kun je instellen wie er van het bord gaat eten. Het tempo van de lampjes wordt dan aangepast. Dat is wel zo handig, omdat niet iedereen precies even veel en even snel eet. Kinderen eten bijvoorbeeld minder veel en minder snel dan volwassenen.
Het duurt nog wel even voor het bord ook echt in de winkel te koop is. Het bedrijf dat het bord gaat maken is het nu aan het testen.

Bekijk hieronder het filmpje van het lampjesbord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.