Foto: Marco Buddingh

Lekker naar het stadsstrand!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In Amsterdam ging deze week Playground CS open, een strand voor kinderen midden in de stad. Pal voor het station! Daarover lees je donderdag meer in Kidsweek. Welke stadsstranden zijn nog meer leuk? 

Amsterdam
In Amsterdam barst het van de leuke plekjes. Op IJburg zit al jaren Blijburg aan Zee en in stadsdeel oost heb je Amsterdam Roest. Sinds kort bestaat in west Dok Amsterdam. En op de NDSM-werf zit Pllek, waar je zelfs nog even je tenen in de rivier kunt steken.

Utrecht: Soia
Bij stadsstrand Oog In Al (Soia) vind je een speeltuin en een restaurant, mét kindermenu’s. Op zaterdagochtend is er kinderyoga. En als het heel warm is, kun je een koude douche nemen.  

Amersfoort: Zandvoort aan de Eem
Dit strand aan de rivier de Eem bestaat al tien jaar. Voor kinderen is er een speeltuin, met UFO en een boot. En als het bloedheet is, is er een sproeier. 

Eindhoven: Plage du Lac
Op Plage du Lac kijk je uit op het PSV-Stadion. Er zijn kleine zwembadjes om af te koelen. En een pingpongtafel om weer op te warmen. Het strand is nog twee weekenden open.  

Tilburg: Waterjump
Bij Waterjump in Tilburg zijn er op zaterdag allerlei kinderactiviteiten. Ook leuk: op donderdag is er livemuziek bij een kampvuur.  

Haarlem: de Oerkap
In Haarlem zit je vlak bij het strand, maar wat als je geen zin hebt om daarheen te fietsen? Dan is er stadsstrand de Oerkap, op zes minuten lopen van het station. Leuk en dichtbij!  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind alle stranden wel leuk Blij

Vet ik wou dat ik daar was

Ik kan het niet lezen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.