Foto iStock

Leve de handdoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Als een zielig nat hoopje op de grond. Zo eindigen veel handdoeken nadat ze keihard gewerkt hebben om jou weer droog te maken. Hoog tijd dat ze wat meer respect krijgen. Zeker vandaag, op Handdoekendag. Vier het met handdoek-origami of een handdoek-dans!

Handdoeken hebben hun eigen dag sinds 2001. In dat jaar overleed de schrijver van het grappige science-fictionboek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy waarin aardbewoner Arthur Dent een lift krijgt van een ruimteschip en een bizarre reis maakt door het heelal.

Handig zo'n handdoek
Gelukkig heeft hij een reisgids bij zich vol praktische tips waar ook in staat dat een handdoek zo ongeveer het nuttigste ding is dat een ruimtelifter bij zich kan hebben. Bijvoorbeeld om om je heen te wikkelen als je over de koude manen van Jaglan Beta stuitert. Ja, het is nogal een bijzonder boek! Na de dood van de schrijver stelde een fan voor om een handdoekendag in te stellen en hem zo te eren.

Handdoek-origami
Nu kun je natuurlijk met een handdoek om je nek naar school gaan of, iets logischer, naar je sportclub. Maar als je handdoekendag liever thuis viert, kun je ook heel leuk knutselen met handdoeken. Wie weleens in een luxe hotel ergens ver weg vakantie heeft gevierd, is vast al een keertje op een olifant, zwaan of een aap getrakteerd. En die zwaan is eigenlijk best makkelijk, kijk maar:Handdoek-dans
Iets meer oefening vraagt dit zwanenballet met handdoeken:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool dat handoekwn orgami Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.