Foto EPA

Malala wint Kindervredesprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

De meeste kinderen balen dat de vakantie is afgelopen, maar Malala heeft zin in school. Ze wil zelfs dat iedereen in de wereld naar school kan. Daarom krijgt ze een belangrijke prijs.

Malala Yousafzai (16 jaar) komt uit Pakistan. Daar mogen meisjes niet naar school van de Taliban. Malala is het daar niet mee eens. Vorig jaar werd ze zelfs neergeschoten door de Taliban. Ze moest lang herstellen, maar nu gaat het weer goed met haar.

Vredesprijs
In juli mocht Malala spreken voor de Verenigde Naties. Daar zei ze tegen alle belangrijke wereldleiders dat vrede en school belangrijk zijn. Omdat ze met gevaar voor eigen leven strijdt voor meisjes in de hele wereld, krijgt ze de Internationale Kindervredesprijs. Op 6 september is de uitreiking in Den Haag.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

malala ilove you je bent TE goed en ik vind het zoooooo goed wat ZEI (dat een meisje) kan TE GEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blij Blij toppie meig !!!!! dirl power!!!!

Oeps Go malala!!

super goed van haar

Vraagtzichaf Rentweg Malala heeft gelijk om naar school te willen gaan!!!

Ik wind het niet eerlijk dat de jongens wel naar school maggen en de meisjes niet in Pakistan het is gewoon niet eerlijk

hahhha ik vind het ook niet eerlijk ik woon ook in pakistan ik bedoel ik kom uit pakistan en ben pas een jaar in nederlland en dit is waar

Ik vind Malala een heeeel steor meisje

malala is goed en goed voor onze rechten yesss

goed zo malala ga zo door !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duimomhoog Rentweg Vraagtzichaf Juichen Duimomlaag Oeps Blij

heey ga eens werken jullie Rentweg Vraagtzichaf Oeps Duimomhoog Duimomlaag Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.