Foto Dreamstime

Me = stom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wat is het irritantste woord van het afgelopen jaar? Dat vroeg een taalinstituut aan alle Nederlanders. Ruim 25.000 mensen brachten hun stem uit. En de winnaar werd vandaag bekend: ‘me’!

‘Me zus is fan van One Direction.’ Bij veel mensen gaan de haren recht overeind staan als ze dit horen. Niet omdat ze niet van One Direction houden, maar van dat ‘me’. Dat moet eigenlijk ‘mijn’ zijn.

'Me' schrijven
En ‘me’ zeggen is nog tot daaraan toe, maar ‘me’ schrijven als je ‘mijn’ bedoelt, dat vinden de stemmers pas echt tenenkrommend. Brrrr!

Dit tweeletterige woordje won dan ook overtuigend de Weg met dat woord-verkiezing. Drie van elke tien stemmers vond dat dit woord zo de prullenbak in mag. 

Chillen
Van de tien genomineerde woorden eindigde ‘chillen’ op de laatste plek. Dat is dus het minst stomme woord van de stomste woorden van 2015. Ook best knap! Of chill, als je daar wél tegen kunt.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zeg ook wel eens 'me' maar ik schrijf 'mijn' dat is toch niet erg en ik vind het niet irritant Vraagtzichaf

Ik vind maandag dat betekent meestal naar school

Ik gebruik bijna altijd me

Ik ben het er niet mee eens omdat ``selfie,, een iritant woord is maar dan nog iritanter en me is best wel mooi want, het is een heel kort woord maar wat is r met me?

het iriteert ME leuke grap he

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.