Megatocht voor het milieu

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Arjen van Eijk en Florian Dirkse wel. De vrienden gaan tweeëneenhalf jaar over de wereldzeeën zeilen. Daarmee vragen ze aandacht voor het milieu.

In januari vertrekken Arjen en Florian met hun schip Pegasus naar Curaçao. Daar gaan ze hun boot eerst helemaal klaarmaken voor hun lange reis. Daarna vertrekken de vrienden pas echt. Ze willen over drie oceanen en zeven zeeën varen. Onderweg vragen ze overal aandacht voor het milieu. Arjen en Florian maken zich zorgen over de vervuiling en de klimaatverandering. Hun eigen boot is daarom superzuinig. Om vooruit te komen, gebruiken ze alleen maar de wind. Verder zijn er zonnepanelen aan boord. En hun rotzooi gooien ze niet in zee, maar in een speciaal apparaat dat hun afval samenperst. Als het goed is kan iedereen straks zien wat Arjen en Florian onderweg allemaal hebben meegemaakt. De twee vrienden maken namelijk ook nog een film van hun megatocht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps