Foto's ANP Kippa, Mart Visser Collectie, Bont voor Dieren

Modeontwerper maakt het té bont

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

'En de winnaar is…' Meestal ben je blij met een prijs. Maar op de titel die Mart Visser dinsdag kreeg, zal hij niet erg trots zijn. De modeontwerper werd verkozen tot Dom Bontje 2015.

Elk jaar organiseert Bont voor Dieren de verkiezing Dom Bontje. De organisatie, die opkomst voor de rechten van dieren, nomineert Bekende Nederlanders die zich het afgelopen jaar warm hielden met bont. Het publiek moch stemmen wie het ergste was.

Waarschuwing
Mart Visser kreeg 24% van de ruim 20.000 stemmen. Deze Nederlandse modeontwerper gebruikt bont van vossen en nertsen in zijn collectie. Ook al worden dieren daarvoor gedood en gebeurt dat niet altijd op een even fijne manier.

Dom Bontje vossenbont
Vossenbont
Het dier dat vorig jaar het meest heeft geleden, is de vos. Prinses Beatrix, actrice Halina Reijn en presentatrice Anouk Smulders werden alle drie gespot met vossenbont.

Beatrix stond zelfs voor de vierde keer op de lijst. Ze belandde op de tweede plek. Reijn eindigde als derde met haar muts van vossenbont.

Dom Bontje Winston Gerschtanowitz Jan Smit
Gediskwalificeerd
Met zijn kraag van coyotebont was Winston Gerschtanowitz goed voor de vierde plek. Jan Smit kwam met zijn boord van wasbeerhond op een gedeelde laatste plek met Smulders.

Presentator Martijn Krabbé was vorig jaar ook gespot met bont, maar heeft laten weten dit niet meer te dragen. Daarom werd hij gediskwalificeerd. Dat is, in dit geval, iets goeds!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het niet normaal om bont te gebruiken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.