Nielson is Ambassadeur van de Vrijheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Op 5 mei zoeft singer-songwriter Nielson door de lucht. Per helikopter vliegt-ie van het ene bevrijdingsfestival naar het andere. Net als de andere Ambassadeurs van de Vrijheid: dj’s Sunnery James en Ryan Marciano, zangeres Kovacs en rapper Def P. 

‘Wat moet ik eigenlijk vertellen, als Ambassadeur van de Vrijheid?’, vroeg Nielson zich af. ‘Ik weet toch helemaal niet hoe het is om níet vrij te zijn?’ Daar werd iets op bedacht.

Alle ambassadeurs mochten naar een plek waar ze iets meer over vrijheid zouden leren. ‘Ik ben in Parijs geweest’, vertelt Nielson. ‘We gingen naar de popzaal Le Bataclan, waar in november een aanslag is gepleegd. En we bezochten een gedenkplek met enorm veel kransen en kaarsjes. Superindrukwekkend, was het. Echt alsof de aanslag gisteren gebeurd is.’ 

Lied over Parijs
Na het geweld in Parijs was Nielson zo kwaad dat hij er een nummer over schreef:

Vier keer Nielson
Het voelt als een grote verantwoordelijkheid, vindt Nielson, om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Júist na die aanslagen in Parijs en Brussel. ´Maar het wordt ook supervet. Ik ga gewoon vier keer optreden voor heel veel mensen, met mijn te gekke band.’

Want dat is óók waar het om draait op 5 mei, vindt hij. ‘Ik wil dat mensen zich vrij voelen als ze naar mijn optreden komen kijken.’ Nielson staat op 5 mei in Haarlem, Zwolle, Almere en Utrecht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook