Foto: Twitter/John Kerry

Nieuwe vriend voor Kerry

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

'Ik heb een nieuwe vriend gemaakt.' Dat twitterde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gisteren. En hij plakte er een foto bij van zijn eigen blije hoofd en dat van zijn nieuwe vriend: een klein Keniaans olifantje.

De Amerikaanse buitenlandminister is een paar dagen op bezoek geweest in het Afrikaanse land Kenia. Hij had ook tijd om langs te gaan bij een olifantenweeshuis. Daar worden jonge weesolifanten opgevangen tot ze groot genoeg zijn om weer in het wild te gaan leven.

Kerry werd meteen dikke vrienden met een van de jonge olifanten. Het fantje sloeg zijn slurf om de arm Kerry heen. Die maakte snel een selfie met zijn telefoon en deelde die met zijn bijna 500.000 volgers.

Serieus
Kerry kwam natuurlijk vooral naar Kenia voor serieuzere zaken. Zo sprak hij met president Kenyatta ever de strijd tegen terrorisme. In Kenia worden namelijk regelmatig aanslagen gepleegd door moslimterroristen van Al Shabaab. Deze groep komt uit buurland Somalië en wil daar met geweld een eigen land stichten. Kenia helpt Somalië om te vechten tegen de terroristen. Maar uit wraak plegen de terroristen nu ook aanslagen in Kenia.

De laatste grote aanslag was eind maart in de stad Garissa. Toen begonnen gewapende mannen te schieten op een universiteit. Er overleden 150 mensen, vooral studenten. Kerry heeft Kenyatta beloofd dat de Verenigde Staten Kenia zullen helpen bij het vechten tegen de terroristen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Die olifant is leuk :)

Die olifant is leuk :)

Waarom doe ze dat?!!!

Leuk olifantje ☺️

Bij jeugdjournaal kan je zien hoe hij die selfie probeert te maken egt lachen!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps