Foto EPA

Oma (101) breekt eigen abseilrecord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De meeste honderdjarigen zijn al blij als ze nog soepel kunnen lopen. Maar voor Doris Long (101) is dat niet spannend genoeg. De oma heeft zichzelf al veertien keer van een hoge toren naar beneden laten zakken. Ze breekt steeds haar eigen record!

Over-overgrootmoeder Doris Long heeft de bijnaam 'Durfal Doris'. De Britse vrouw begon op haar 85e met abseilen en is sindsdien verslingerd aan de gevaarlijke sport. Zondag brak ze weer eens haar eigen record van oudste abseiler ooit.

Ze pakte de lift naar bovenste verdieping van een toren van 170 meter en liet zich daarna aan een touw aan de buitenkant van de toren bijna honderd meter naar beneden zakken.

Goed doel
Mevrouw Long deed de stunt niet alleen voor de kick. Ze haalde er ook geld mee op voor een goed doel. Dat verzorgt mensen die niet lang meer te leven hebben. Haar actie leverde al bijna drieduizend euro op. Doet ze het volgend jaar weer? ‘De tijd zal het uitwijzen’, zegt ze wijs aan het einde van de video hieronder.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool zo'n over overgrootoma wil ik ook wel hebben

Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Knap!! Ik durf dat niet en mijn leeftijd past er ongeveer wel 10 keer in!

Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooow !!!!! Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Oeps

helemaal met je eens, rotem!!

wow dat is echt gaaf Blij Oeps

Dat als je zo oud bent dat nog gaat doen. Dit is ongelofelijk! Vraagtzichaf Duimomhoog

Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooow Griet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.