Beeld: YouTube

Recordrace met raketfiets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wanneer je op de fiets iemand met een supersnelle Ferrari uitdaagt voor een race, verklaart iedereen je natuurlijk voor gek. Toch is dat precies wat François Gissy deed. En deze Fransman won. 

Racemonster François heeft zijn supersnelle fiets samen met een vriend ontworpen. Een speciale fietsenmaker in Zwitserland maakte hem. Hij had zijn superfiets al een paar keer getest voordat hij afgelopen weekend voor een topsnelheid ging. Op een racecircuit bij de Franse stad Marseille brak hij het wereldsnelheidsrecord op de fiets: hij ging 333 kilometer per uur. Het oude record stond op 263 kilometer per uur.

François hoefde zelf trouwens niet heel hard te trappen voor zijn record. Hij mocht zijn benen zelfs stilhouden want de krachtige raketmotoren deden het werk.

Denk vooral niet dat François nu tevreden is. Binnenkort wil hij een poging wagen om met zijn raketfiets 400 kilometer per uur te halen. Met die snelheid fiets je in een uurtje of drie van Utrecht naar Spanje! Over zijn fiets met raketmotoren kun je deze week lezen in Kidsweek.

Zijn race tegen de Ferrari zag er zo uit:

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=http://i.ytimg.com/vi/WREyAicJXkM/hqdefault.jpg?r]http://youtu.be/WREyAi...

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

die gaat echt vet hard!!!!

Die ging hard Rentweg

vet cool sneler dan een farari Juichen die wil ik ook

Super cool

ik vind het te gevaarlijk Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.