Foto AFP

Reddingen uit de Gouden Draak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In Taiwan wordt nog uit alle macht gezocht naar overlevenden in de Gouden Draak. Het grote gebouw in de stad Tainan ligt compleet in puin na de zware aardbeving van vrijdag. Ondertussen zijn er twijfels ontstaan of de flat wel aan de strenge bouwregels voldeed.

Een hevige aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter deed vrijdagnacht het zuiden van Taiwan schudden. Vooral in de miljoenenstad Tainan is de schade groot. Veel mensen waren thuis. Zij werden verrast in hun slaap. De ziekenhuizen liggen vol gewonden en er zijn tientallen doden gevallen. Dat aantal zal zeker oplopen want er worden nog veel mensen vermist.
ANP 38447584 klein KW
Mensen gered
De meeste slachtoffers vielen in de Gouden Draak. Dit zeventien verdiepingen hoge gebouw vol appartementen is als een kaartenhuis in elkaar geschoven. Hulpverleners zijn al dagen bezig bij de ingestorte flat om slachtoffers te bergen en waar mogelijk nog mensen te redden. Vandaag werd er nog een achtjarig meisje gered. Zij had meer dan zestig uur onder de brokstukken gelegen. Dit weekend wisten ze ook al een aantal mensen levend uit het puin te krijgen. En dit hondje.Onderzoek
De burgemeester van Tainan zegt dat er een onderzoek is begonnen naar de Gouden Draak. De bouwregels zijn in Taiwan, waar aardbevingen vaak voorkomen, heel streng. De huizen moeten er speciale constructies hebben die tegen een stootje kunnen. Maar er gaan geruchten dat de Gouden Draak niet volgens die regels is gebouwd.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

stom!! en gevaarlijk!! Rentweg Duimomlaag

echt super zeilig

Erg hoor verschrikkelijk.

zo zielig dat hondje :(

dit gebeurt echt zo vaak . het is wel super erg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps