Foto Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo

Rog naar Legoland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De luipaardpijlstaartrog Uarnak uit Burgers' Zoo in Arnhem is vandaag vertrokken naar het Britse Legoland. Niet om daar in een treintje te tuffen of in een bootje te dobberen, maar om kleine babyrogjes te maken.

Uarnak zelf stribbelde nog wat tegen toen hij uit zijn aquarium werd gehaald, maar Burgers' Zoo is maar wat blij dat de rog tijdelijk naar Groot-Brittannië verhuist. Van de luipaardpijlstaartrog zwemmen er niet heel veel rond in aquaria, dus de dierentuin wil heel graag dat Uarnak zich voortplant. Maar ja, dan moet er wel een geschikte vrouwjtesrog zijn en dat was nu net het probleem.

Zoektocht
Nadat een lange zoektocht op niets was uitgelopen, besloot de dierentuin tot een nogal opmerkelijke actie. Ze stuurden een contactadvertentie naar 400 aquaria verspreid over de hele wereld. Je weet wel: vrouw zoekt man, liefst sportief en met humor. De advertentie die voor Uarnak werd gemaakt, kun je hier lezen.

Klikt het?
Het aquarium in Legoland in het Britse Windsor schreef terug. Zij hadden een vrouwtjesrog (van precies het goede soort) die wel wat in Uarnak zag. Nu is het afwachten of het klikt tussen de twee. En of er dus rogjes komen. De twee mogen het een jaar met elkaar proberen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

niks voor mij ah mattie

sesamstraat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sesamstraat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sesamstraat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alvast gefeliciteerd meneer en mevrouw 'rog' ;).

Ik vind het een goed idee om kleine rogjes te maken.

cool ik vis ook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.