Foto AFP

Schietpartij op Amerikaanse school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim Einder
Kim
Einder

Een verschrikkelijke gebeurtenis in Amerika donderdag. Een twintiger met een wapen schoot ongeveer tien studenten dood op een hogeschool. Zeven anderen raakten gewond. 

Toen de politie de school binnenrende, schoten agenten de schutter dood. Waarom de dader zo veel mensen wilde ombrengen, is niet duidelijk.

In Amerika komen helaas wel vaker schietpartijen op scholen en universiteiten voor. Dat komt vooral omdat je er zo makkelijk wapens kunt kopen.

Grondwet
Veel Amerikanen vinden dat belangrijk, het staat zelfs in de grondwet. Ze willen zichzelf verdedigen als dat nodig is. Maar het lastige is: er zijn al zó veel mensen met een wapen, dat anderen bezorgd worden. Om zich te beschermen tegen die mensen kopen ze... precies, óók een wapen. Nu zijn er al bijna even veel vuurwapens als mensen in de VS.

President Obama doet zijn best om wapens te verbieden. Maar dat kan hij niet alleen. Veel andere politici moeten het met hem eens zijn. Dat lukt tot nu toe niet. 

Nederland
In Nederland zijn wapens verboden, tenzij je bij de politie, het leger of een speciale schietclub hoort. Hier zijn veel minder schietpartijen dan in de Verenigde Staten. En op school is gelukkig nooit iemand doodgeschoten.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik v7nd het heel erg sieleg en ja ik hoop dat juuli niet meer schietpartij krijgen Beterschap gert

Oeps Rentweg Hoe kunnen ze

heel gemeen en waarom doen ze dat Rentweg Rentweg

ik woon ook in Amerika
gelukkig ver weg van de plek waar het gebeurde :)

Wauw. Gelukkig dat er in Nederland & België nog nooit een kind is doodgeschoten op school. Oeps

Dat is heel gemeen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rentweg

Duimomlaag Wat is dit stom zeg je schiet toch geen studenten dood en dan ben je nog ook twintig jaar wat absurd

mooi voor hun

aaahhh gelukkig ben ik niet dood en ik kan verder leven en hun niet Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.