Foto ANP

'Schoolzwemmen moet terug'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Superbezorgd is hij, de baas van de Reddingsbrigade. Deze zomer zijn in Nederland namelijk al elf mensen verdronken tijdens het zwemmen. Kinderen moeten het daarom weer op school gaan leren, vindt hij.

Afgelopen weekend was het weer raak. Anouar (14) uit Utrecht verdronk in de Maarsseveense Plassen. Hij had geen zwemdiploma. Zijn vriend Mitchel (18) is enorm geschrokken.

Anouar is namelijk niet de enige uit de buurt die zijn hoofd niet goed boven water kan houden.Veel ouders hebben te weinig geld voor zwemlessen. Daarom is Mitchel nu begonnen met het inzamelen van geld.

Zwemmen met de klas
Lief, vindt de baas van Reddingsbrigade, Raymond van Mourik. Maar het zou niet nodig moeten zijn. Hij vindt dat het schoolzwemmen weer moet worden ingevoerd. Vroeger was zwemmen op school verplicht. Toen verdronken er volgens Van Mourik veel minder mensen.

Nu wordt er nog maar op één van de vijf scholen zwemles gegeven. De regering vindt dat ouders er zélf voor moeten zorgen dat hun kinderen kunnen zwemmen. Als de scholen dat allemaal moeten betalen, wordt het veel te duur.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is waar met onze school zwemen we niet

School zwemmen mag van mij best terug maar het hoeft niet persee Oeps Oeps Duimomhoog Duimomlaag

ik moet echt zegen schoolzwemmen moet treug Oeps

Het schoolzwemmen moet terug en ik ben daar mee eens

Ik vind dat iedereen weer moet kunnen schoolzwemmen

niet mee eens Oeps Oeps

Schoolzwemmen is een ideale methode om zwemvaardigheid bij te houden of te verbreden. Mensen met een te laag inkomen kunnen op dit moment overigens bij de gemeente aankloppen voor een.sportbijdrage van maximaal 250euro per jaar(max 1 sport), hier is diploma A prima voor te halen. Wellicht zou er ook meer voorlichting moeten zijn om zulke mogelijkheden bekend te maken?

Schoolzwemmen moet zeker terug, had nooit gestopt mogen worden.

Schoolzwemmen moet idd weer terug, zijn echt genoeg ouders die het niet kunnen betalen. Ken er zelf een aantal. De scholen krijgen genoeg geld en verdienen zelf ook veel geld met de overblijfgeld, sponsorlopen etc. De scholen zijn tegenwoordig ook erg commercieel geworden. De gemeentes bezuinigen en de burger is de dupe.

ik vind ook dat ze weer schoolzwemmen moeten inzetten! Blij

Vindt zwemmen super belangrijk voor kinderen voor je het weet ligt kind in het water en dan is het te laat.

Ik heb flink geïnvesteerd (tijd en geld) om mijn kinderen naar zwemles te laten gaan... Gewoon omdat ik dat in ons waterrijke land een prioriteit vind... En nee, ik heb t ook echt niet breed. Als mensen kunnen aantonen, dat ze te weinig inkomen hebben, niet naar t buitenland op reis gaan, geen auto hebben etc. zou er voor die mensen misschien een deel vergoed kunnen worden... Het moet wel van twee kanten komen...

Juichen best heftig dit ik zou het ook terug zetten de regering die is alleen maar voor het geld en niet voor de veiligheid van mensen!

Misschien iets voor een soort zomerschool? Voor kinderen met zwemachterstand? Zodat niet iedereen verplicht naar schoolzwemmen moet terwijl hij/zij het al kan?

Eventueel vraag je een eigen bijdrage aan en wordt er een potje voor gemaakt! Ik ben blij dat wij ons meisje op zwemles hebben en het zelf kunnen betalen.

Geloof dat het ook cultureel is. In sommige landen is er bijna geen open water. In NL wel. Prioriteiten veranderen...

Veel kinderen leren het zwemmen op jonge leeftijd. Daarna wordt het onvoldoende bijgehouden. Als deze kinderen nog een of twee jaar op school zwemmen beklijft het beter en kunnen ze zich in nood beter redden. Schoolzwemmen is voor alle kinderen dus beter.

Ik vind dat ze het school zwemmen terug kunnen zetten om dat niet een ieder het breet heeft om zwemgeld uit tegeven daarom vind ik dat het terug moet komen voor voor mensen die het niet kunnen permitteren dus ik stem er voor Juichen

ik ben het er mee eens.dat je zwemles krijgt op school lijkt mij best normal. [[scoop7

het is goed als kinderen op school leren zwemmen als de ouders er niet genoeg geld en anders is het een probleem

Ik vind ook dat schoolzwemmen terug moet niet iedereen kan dat betalen hier kost het 50 euro per maand dat is met een minimum niet te doen.

ik vind dat school zwemmen echt terug moet komen
me dochter is 7 en die heb nog helemaal niks en dan vind
ik best wel zorgelijk ik hoop dat heel ned mee doet aan schoolzwemmen moet terug moet komen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps