Foto Querido

Schrijfster Marjolijn Hof wint boekenprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Met haar boek De Regels van Drie heeft Marjolijn Hof vorige week de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen. De prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboek van het afgelopen jaar.

Hof schreef het gedeeltelijk in IJsland - de plek waar het verhaal zich afspeelt - in een eenzaam boerderijtje dat werd geteisterd door sneeuwstormen. Ze zag er het noorderlicht, overleefde een woeste storm en zag er de ‘zombiebergen’: bergketens die zich lijken te verplaatsen. De Regels van Drie gaat over Twan, die met zijn familie afreist naar zijn overgrootvader opi Kas, die volgens de dokter niet lang meer te leven heeft. Zijn moeder en oma willen hem meenemen naar Nederland om daar te sterven, maar opi Kas heeft andere plannen. Hij wil de bergen in trekken voor een laatste reis, zoals de Eskimo’s dat ook doen. Hij vraagt Twan om hem daarbij te helpen. Daarmee komt de jongen voor een lastig keuze te staan. De jury was onder de indruk van Hofs gevoel voor taal, haar humor, de rake personages, de mooie setting en de koppige personages.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik weet niet of ik het boek de regels van 3 leuk vind. Vraagtzichaf Oeps

Ik wil schrijfster worden!!! Blij

Make yourself easy on the sides and you can feel some small nuts. Note that some puppies may his ribs, where they feel they can not be. Bravo, you are up for adoption. Hope all is well with the birth.
[url=http://www.bathtubbrewery.com/sunglasses01.php?cms/slp/2/Ray-Ban-Aviator... Ban Aviators: Find Ray Ban Aviators at Macy's[/url]
Ray Ban Aviators: Find Ray Ban Aviators at Macy's

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.