ANP

Sieneke wint Nederlands Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zangeres Sieneke gaat in mei voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Zondagavond won ze de nationale finale.

Tijdens het programma werden vijf versies van het nummer Ik ben verliefd (shalalali) gedaan. De TROS had gevraagd of vijf bekende sterren elk iemand wilden kiezen die kans zou maken op de overwinning. Sieneke was meegenomen door Marianne Weber.

Nadat de vijf artiesten hun versies hadden laten horen, viel er bij de stemming van de jury geen beslissing. Uiteindelijk moest Pierre Kartner, de schrijver van het lied, de knoop doorhakken. Eigenlijk wilde hij dat helemaal niet. Eerst riep hij zelfs dat hij dan maar een muntje op moest gooien en zou kiezen voor kop of munt. Maar van presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen mòest hij kiezen. 'Dan maar Sieneke!'riep hij toen.

Sieneke

Sieneke is zeventien en komt uit Nijmegen. Ze zit nog op school en hoopt dit jaar haar kappersdiploma te halen. Ze deed eerder mee aan een regionale versie van Idols en haalde hierin de finale.
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb het niet gekeken

ik vind er echt geniaal en het liedje ook

ik ben wel de fan Sieneke ze zingt mooi en gefeliciteerd ben super blij ohw,, zo leuk ik wil ook winnen en ik heb niet gekeken ik luister altijd naar die liedjes mhuah.. ga je weleens optreden mag ik gratis kaartje ik wil wel handtkening...
xx kusje Lisa

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.