Foto ANP

Simon van der Geest schrijft Kinderboekenweekgeschenk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Raar, maar waar! Zo heet al jaren de Kidsweek-pagina die elke week vol staat met de meest bizarre, maar ware verhalen. En volgend jaar is dat precies het thema van de Kinderboekenweek. Ook werd vandaag bekend dat Simon van der Geest het Kinderboekenweekgeschenk gaat schrijven. Hij won al twee keer de Gouden Griffel: voor Spinder en Dissus.

De Kinderboekenweek begint pas op 7 oktober 2015, maar dat-ie gaat over natuur, wetenschap en techniek staat nu al vast. Boeken die vragen stellen én antwoorden geven, staan in het middelpunt. Bijvoorbeeld Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten dat dit jaar de Gouden Griffel won of Waait het in de ruimte? van Govert Schilling. Maar ook verhalen over uitvinders en wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø of Stijn, uitvinder van René van der Velde. Allemaal boeken om nieuwsgierig van te worden.

Krekels en kattenbrokjes
En nieuwsgierig is ook de schrijver van het Kinderboekenweekgescheek 2015, Simon van der Geest. Toen hij in 2013 de Gouden Griffel won voor Spinder vertelde hij aan Kidsweek dat hij speciaal voor dat boek een bak krekels had gekocht. 'Om te ervaren hoe dat was, insecten houden. Ze eten pompoen en wortel, heb ik ontdekt. Maar ze lusten ook kattenbrokjes. Geef ze vooral nooit sla, dat is gevaarlijk!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps