Beeld ABCNews.com

Sofya (9) springt uit brandende flat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Toen Sofya (9) woensdagmiddag alleen thuis was, brak er brand uit in het gebouw waar ze woont. Het meisje kon nergens heen, behalve naar het balkon. Daar sprong ze dapper vanaf. Beneden stond de politie om haar op te vangen.

Sofya woont op de tweede verdieping van een gebouw in het oosten van de Verenigde Staten. Woensdagmiddag was ze alleen thuis, toen er brand uitbrak in de flat. Sofya opende de deur, maar zag al snel dat er te veel rook en vuur was om via de trap te ontsnappen.

Politie
Ze deed de deur gauw weer dicht en liep naar het balkon. De brandweer was al bezig om de brand te blussen en mensen veilig naar buiten te krijgen. Ook de politie was aanwezig. Agenten zagen Sofya en zeiden dat ze in hun armen moest springen. ‘Ik wist niet wat ik moest doen, dus luisterde ik maar naar hen’, vertelt Sofya na haar redding op tv.

Dapper
‘Ze was het dapperste meisje dat ik ooit heb ontmoet’, zegt een politieagent die erbij was. ‘Ze had het volste vertrouwen in ons en toen ze sprong, hebben we haar opgevangen.’

Koken
Alle bewoners van de flat konden aan de vlammen ontsnappen. De brandweer zoekt nog uit hoe de brand precies is ontstaan. Waarschijnlijk ontstond het vuur toen een oudere buurvrouw op de verdieping van Sofya aan het koken was.

 

Meer van dit soort artikelen lezen? Wil je je eigen versgedrukte papieren krant op de deurmat krijgen? Kidsweek lees je nu zes weken lang voor maar 6 euro. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Waar wacht je nog op? 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zou het wel eng vinden eigenlijk zou ik het niet doen,maar als er zoiets gebeurt moet het wel

nou nou wel heftig waar was haar moeder eigenlijk?

Vet dapper Vraagtzichaf

Zo dat zou ik nooit durven wat stoer!! Gelukkig kon ze ontsnappen Blij Duimomlaag

Duimomhoog Wat is die dapper Blij

vet dapper :-0 :-)

○○♣☺↨♫5♣☺☻☻♥♠♣♦•◘○8◘♣○5fdf9

sommige mensen weten niet hoe ze moeten koken maar lol

Wow dat is echt super dapper van haar, respect!

Dapper zeg!@#$%^&*()§± Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.