Foto's ANP

Streng plan voor Griekenland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Opluchting in Griekenland. Na uren en uren vergaderen is er eindelijk een plan om het land te redden. Europa gaat Griekenland opnieuw geld lenen. Maar niet zomaar: Griekenland moet daar heel veel voor terug doen.

Na zeventien uur vergaderen konden de Europese regeringsleiders maandagochtend opgelucht ademhalen. Ze hebben éindelijk een plan om Griekenland uit de geldproblemen te helpen.

Blut
Griekenland is bijna blut en heeft hoge schulden. Veel mensen zijn arm en zitten zonder werk. Het land krijgt daarom opnieuw een flinke smak geld om alles een beetje beter te maken.

Maar dat geld krijgt het land niet zomaar. Alleen maar beloven dat ze het geld ooit een keer terugbetalen, is niet genoeg.

Meteen terugbetalen!
De andere Europese leiders willen dat Griekenland binnen drie dagen flink wat nieuwe wetten maakt die ervoor moeten zorgen dat er echt flink bezuinigd gaat worden. De Grieken moeten bijvoorbeeld meer belasting gaan betalen en oude mensen krijgen nóg een beetje minder pensioengeld.

KW griekenland

Ook moet de regering dingen en bedrijven verkopen die veel geld opleveren. De belangrijke havens bijvoorbeeld. En vliegvelden. En de bedrijven die zorgen voor elektriciteit. Het geld dat daarmee verdiend wordt, moet meteen gebruikt worden om schulden terug te betalen.

Streng
De meeste Grieken zijn heel blij dat er nu eindelijk een plan is dat hun land gaat helpen. En ze zijn opgelucht dat ze gewoon met euro's kunnen blijven betalen. Maar er wordt ook gemopperd. Veel Grieken vinden dat de andere landen wel heel strenge regels in het plan gezet hebben.

Weet jij alles over de Griekse geldproblemen? Doe onze Griekse-crisis-test!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Minder pensioen prima maar dan voor de ambtenaren waarvan er veel te veel zijn! De bejaarden hebben het slecht en kunnen niet meer inleveren van hun schamele pensioentje! Ik kom zelf regelmatig in Athene en zie dat de bakker op de hoek 7 dagen per week werkt om te kunnen rondkomen. Dus pak de ambtenaren aan. Rentweg

ik vondt het wel eens tijd dat ze een plan hadden ik hoop dat het nu beter gaat en minder vlug in de problemen komt Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps