Illustratie Irene Mulder

Superscore voor ouders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Een paar keer per jaar laat jij je rapport aan je vader en moeder zien. Zou het niet leuk zijn om hén eens een cijfer te geven? Kidsweek vroeg 314 kinderen wat ze van hun ouders vinden. Vooral moeders scoren fantastisch. Toch is er ook gemopper, vooral over ouders die te veel computeren of roken.

Op het rapport van de moeders prijkt een prachtige 8,9. Vaders doen het heus ook heel goed, met een 8,5. Ze moeten alleen wel hard blijven werken. Vijf jaar geleden, toen we hetzelfde onderzoek deden, scoorden zij namelijk nog een 8,9 en moeders een 8,8.

Welke eigenschappen moeten ideale ouders hebben? Dat is duidelijk: ze doen veel leuke dingen met hun kinderen, zijn lief en hebben veel tijd. Bij vaders is het belangrijker dat jullie samen leuke dingen doen. Bij moeders juist dat ze veel tijd voor je heeft, waarin jullie bijvoorbeeld ook kunnen praten. Hoe ouders eruitzien, of ze een mooie auto hebben en of ze hun kinderen verwennen, dat kan bijna geen kind iets schelen.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar ouders doen toch ook wel iets níet goed? Natuurlijk. De nummer één fout: vaders (31%) en moeders (22%) zitten te veel achter de computer. Te veel roken vinden veel kinderen ook maar niks. Verder wordt geklaagd over ouders die te veel bellen of met hun mobiele telefoons bezig zijn. Wat vaders volgens kinderen beslist niet moeten doen, is ruziemaken met de juf of meester als het rapport van hun zoon of dochter niet goed is (22%). Moeders kunnen de naaimachine beter laten staan: 23% van de kinderen wil beslist geen zelfgemaakte kleren. En beide ouders kunnen er maar beter niet bij komen zitten als jij vrienden op bezoek hebt.

 Wat is er nog meer irritant aan ouders en waar ben jij beter in dan zij? Meer over het onderzoek lees je deze week in Kidsweek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Een 10+ want ik hou van ze! Juichen

Ik vind ze top 10+ een dikke 10+ Duimomlaag

ouders..........ze laten je niks doen

mijn moeder en vader hebben een 10 en een ZG

Fantastisch Duimomhoog ma en Oeps pa!!!!!!!

Geef de cijfers groot gelijk! ;) Vraagtzichaf

ik vind mijn moeder ardig.

Ik geef mijn ouders allebei een 9

nou ik vind wel dat ze een cijfer verdienen een 10 moet het zijn want ze hebben hun best gedaan om voor ons te zorgen een 10 plus eigenlijk Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Oeps Oeps Oeps ja zeker

ik vint mijn vader heel erd lief en mijn moeder ook maar ik geef mijn vader 8,6 en ik geef mijn moeder een 9,8. ik vint dat vaders ook wel een hoog scijcers kunnen krijgen maar mijn moeder ook wel.

waar is die scoop er staat een zuid-koreaanse zanger PSY zeker
wat moet ik intypen om dat te vinden?? Duimomhoog

ik geef mijn ouders gwoon allebei een 1000000+ Blij

10+++++++++++++++
Juichen Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Rentweg Rentweg Juichen Vraagtzichaf Oeps Oeps Blij Blij Duimomhoog

Mijn ouders zijn de allerbeste!!!!!!!!!
allebei een 10+

Goed zo papa en mama Oeps

KIDSWEEK VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!!
HIEPERDEPIEP.... HOERAAAAAAAAAAA! Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.