Foto AFP

Supersnelle trein gaat nog sneller

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

590 kilometer per uur! Zo hard ging een Japanse trein gisteren. Een wereldrecord. Maar of dat nog niet snel genoeg was, racete die vandaag met 603 kilometer over het spoor. Zwevend! 

Een trein die twee keer in één week zijn eigen snelheidsrecord verbreekt: de Maglev mag trots op zichzelf zijn. De supertrein gaat rijden tussen de Japanse hoofdstad Tokio en Nagoya.

De reis van 286 kilometer zal dan nog maar zo'n 40 minuten duren. Dat is ongeveer de afstand tussen Assen en Antwerpen.

Proefrit
Het flitsvoertuig is heel modern. Dankzij een speciale techniek zweeft de trein boven een magnetisch spoor. De voorkant lijkt wel een skischans, zo lang en plat is zijn neus.

De ritten deze week waren alleen nog maar een proef. In 2027 gaat het pas echt van start. En een beetje jammer: dan mag de magneettrein niet harder dan 500 kilometer per uur. Maar ach, dan sjees je nog steeds in een uurtje van Amsterdam naar Parijs. Niet gek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

supet duper cool Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag hahahahaha LOL!!!!!!

Cool dat hij zo snel gaat, jammer dat hij niet zo snel mag Rentweg

dat gaat nog eens snel Rentweg straks vliegt ie nog de lucht in Juichen Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.