Foto ANP

Survivaltips voor een koude Koningsdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hagel, natte sneeuw en een snijdende wind. En oh ja: temperaturen die lager liggen dan met kerst. Het wordt een gure Koningsdag. Wil jij tóch spullen (ver)kopen? Check deze tips!

1. Zoek eerst uit of er bij jou in de buurt een overdekte vrijmarkt is. In een warm winkelcentrum bijvoorbeeld. Gevonden? Bofkont: jij hoeft de rest van deze tips niet meer te lezen!

2. Niks gevonden? Dat wordt bikkelen! Regel eerst bedekking voor je spullen. Misschien kun je van iemand een partytent lenen? Ook slim: een reuzenparaplu in het midden van je kleedje neerzetten en daar landbouwplastic overheen hangen. Spullen verkopen vanuit een iglotentje kan ook superknus zijn.

3. Kleed je warm aan. Dat wil zeggen: veel laagjes. Met als buitenste laag een winterjas en daaroverheen een poncho of regenjas. Trek laarzen aan, want met natte voeten houdt niemand het lang vol. Handschoenen of wanten zonder vingers zijn ook handig. Zo kun je wél geld aanpakken, maar blijven je handen toch een beetje warm.

4. Neem iets heets te drinken mee in een thermosfles en zorg dat je goed eet. Als het buiten koud is, moet je de kachel van binnen goed opstoken!

5. Ga niet direct met je billen op de grond zitten. Dan trekt de kou meteen je b-b-botten in. Neem een krukje, campingstoeltje of leeg bierkratje mee.

6. Een slimme marktman of vrouw maakt gebruik van het rotweer. Je kunt bijvoorbeeld poncho’s en paraplu’s gaan verkopen. Of een koek- en zopiekraam (met warme chocomel) openen. Ook leuk: liedjes over de regen zingen of een regenballet uitvoeren.

7. Ga samen. Dat is niet alleen veel gezelliger, maar dan kun je ook om de beurt een rondje lopen. Als je een dag lang stilzit in de kou, is de kans groot dat je de rest van de meivakantie snotterend op de bank ligt.

Kun je nog meer Koningsdag-tips gebruiken? Met deze recepten rollen de euro's (hopelijk) vanzelf binnen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hebben we ook wel gedaan

Ondertussen zit ik te genieten van 'het Nederlandse zomerweer' in Oekraine :P

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.