Tapir zonder naam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

In de Amsterdamse dierentuin Artis is dit weekend een bijzondere baby geboren. Het is een Maleise tapir. En zijn naam is… tja, dat weet nog niemand!

Iedereen is erg blij met het kleintje. De Maleise tapir is namelijk een bedreigde diersoort. Dus hoe meer baby's er worden geboren, hoe beter. Het tapirtje heeft al een klein slurfje, maar verder lijkt hij niet echt op zijn ouders. Dat is heel normaal. Kleine tapirs zijn namelijk bruin met stippen. Pas later worden ze net zo zwart als hun ouders en krijgen ze een witte buik. Omdat het zo koud is, blijven moeder Aya en haar kleintje voorlopig lekker binnen. Maar dat betekent niet dat ze onzichtbaar zijn. Via een computerscherm kunnen bezoekers in de babykamer gluren. De kleine tapir ziet er heel tevreden uit. Toch mist hij één ding: een naam! Heb jij een goed idee? Stuur dan een mailtje naar babytapir@artis.nl. Kom trouwens niet aan met Slurfje, want de verzorgers vinden een Maleise naam het mooist!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps