Tentoonstelling over tentoonstelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Over een paar weken begint in het Utrechtse Universiteitsmuseum de grote tentoonstelling Tot op het bot. Tot en met Pasen (21 april) kun je alvast een kijkje achter de schermen nemen bij de opbouw van die tentoonstelling.

Tot op het bot gaat over de overeenkomsten én de verschillen tussen mensen en dieren. Je ontdekt bijvoorbeeld waarin een brilkaaiman, een doodskopvis of een Shetlandpony op jou lijken.

Voor het museum is het een hele klus om de duizend dingen die voor de tentoonstelling nodig zijn, klaar te maken. Skeletten, haarballen en opgezette dieren moeten worden uitgezocht en schoongemaakt. Dat werk gebeurt meestal achter de schermen in het museumdepot. Maar nu kun je een paar weken live mee kijken. Als je durft, kun je bijvoorbeeld zien hoe een preparateur live een dier ontleedt. Ook  kun je meedoen met een wedstrijd schedel-tekenen of een workshop braakballen uitpluizen.

Kijk voor meer informatie op: www.universiteitsmuseum.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ga daar echt niet naar toe Rentweg Rentweg Vraagtzichaf Vraagtzichaf Oeps Oeps Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomlaag Duimomlaag Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.