Beeld Molecule-R (bewerking Kidsweek)

Top of flop: geurvork

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Moet jij je spruitjes, witlof en zuurkool altijd met veel tegenzin toch opeten van je ouders? Dan ben je vast blij met de uitvinding van de geurvork. Daarmee laat je zelfs de ergste gruwelgerechten naar je lievelingseten smaken. 

Het Canadese bedrijf Molecule-R is gespecialiseerd in moleculair koken. Daarbij gebruik je geen potten en pannen, maar apparaten die ook door wetenschappers worden gebruikt. De nieuwste uitvinding daarbij is de geurvork. In de steel zit een kleine ruimte voor een geurpapiertje. Daar kun je 21 verschillende geuren op druppelen. Zodra je een hap neemt, vinden de geuren een weg naar je neus en foppen ze je hersenen. Want als je chocolade ruikt terwijl je een hap haring neemt, waar smaakt het dan naar?

Vleugje munt
De geurvorken zijn eigenlijk niet bedoeld om je eten compleet anders te laten ruiken dan dat het smaakt, maar om een extra smaak eraan toe te voegen. Een vleugje munt bijvoorbeeld, of een vlaag vanille. Maar als je er genoeg geur opdruppelt, verandert je eetervaring vast! De vorken zijn nog niet te koop, maar al wel te bestellen. Eén set kost 39,50 euro, maar daar komt nog belasting over heen. Je krijgt dan vier vorken en 21 verschillende geuren, verdeeld in zes groepen: bonen (chocola, koffie en vanille), fruit, kruiden, noten, specerijen (zoals kaneel en pepertjes) en umami/hartig (boter, olijfolie, rook en truffel).

Zou jij met een geurvork willen eten om je neus voor de gek te houden? Welke smaak zou je dan willen proeven? 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt deze vork wel grappig.
Ik zou zelf chocola willen.
Ps: Kidsweek is vet cool!!! Blij

Wow ik lust bijna niets dus dit is echt heel cool... Vraagtzichaf Vraagtzichaf Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog

Een coole uitvinding vooral omdat ik bijna geen groente lust maar het wel moet eten de geurvork is dus mijn redding!!! Blij

Krijg je dan geen hoofdpijn als je 2 verschillende geuren door elkaar
Ruikt? Juichen
Welke geuren zijn er? Oeps

Mischien kan ik dan gekookte groenten eten

Oeps ik zou graag vanille proeven

Er is brand in een huis. De brandweer komt en probeert een oud vrouwtje te redden. Een brandweerman loopt met haar naar de ladder. ‘Even op uw tanden bijten mevrouwtje, dit is zo voorbij’,zegt hij. ‘Oh nee’, antwoordt de oude dame, ‘dan moeten we weer naar boven , want mijn kunstgebit ligt nog in de badkamer!’

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps