Foto Dreamstime

Troep in de schappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Plastic troep uit de Amsterdamse grachten ligt binnenkort opnieuw in de winkel. Een Belgisch bedrijf neemt het zwerfafval over en maakt er nieuwe verpakkingen van.

Elke dag belandt er veel troep in de grachten. De organisatie Plastic Whale vist dat er uit. In drie jaar tijd haalde Plastic Whale wel meer dan 35.000 flesjes uit het water en 560 zakken ander afval. Maar ja, wat moet de organisatie met al die zooi?

Het Belgische bedrijf Ecover wil het overnemen. Ze gaan er verpakkingen van maken voor duurzame schoonmaakmiddelen. Zo wil Ecover aandacht vragen voor de plastic soep in de oceaan.

Samensmelten
Helaas kunnen de nieuwe flessen niet helemáál van het opgeviste plastic worden gemaakt. De weggegooide plastic flesjes zijn zo verschillend, dat het moeilijk is ze samen te smelten tot een nieuwe fles. Daarom wordt het vermengd met ander plastic afval.

Al dit najaar liggen er 70.000 gerecyclede flesjes in de winkels. Ook Albert Heijn legt de Amsterdamse troepflessen graag in de schappen. Zo komt het Nederlandse afval, via België, dus tóch weer in onze schappen terecht!  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed voor het milieu Blij Blij Blij

Dat mag wel niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.