In vaders voetbalsporen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Als baby kropen ze al langs de lijn. Logisch dus, dat veel zonen van beroemde voetballers later zelf op het groene gras belanden. Justin Kluivert (15) tekende vorige week een sponsorcontract. En Shaqueel van Persie (8) traint bij twee topclubs tegelijk!

De Kluivertjes
‘Trots op mijn zoon met zijn eerste sponsorcontract’, twitterde oudprofvoetballer Patrick Kluivert vorige week. De 15-jarige Justin had die dag zijn eerste sponsorcontract met Nike binnengesleept. De kleine Kluivert speelt bij de jeugd van Ajax. Hij is spits, net als zijn vader. Vorige week scoorde hij nog in een uitwedstrijd tegen PSV.

justinkluivert

Foto @PatrickKluivert

Piepkleine van Persie
Hij heeft een ongelooflijke timing en is zo competitief als maar kan. Kortom: Shaqueel van Persie (8 jaar) is net zijn vader. Op dit moment traint hij zowel bij Manchester United (de club van Robin) als bij de rivaal Manchester City. Volgend jaar moet hij kiezen voor één club. Volgens Van Persie senior is er trouwens één groot verschil tussen Shaqueel en hem: ‘Hij doet het gelukkig wel goed op school’, verklapte hij aan een Britse krant.

ANP 19054033

Foto ANP

Zinedine en zo

Enzo (19) Zidane is al net zo’n balkunstenaar als zijn vader Zinedine. De jonge middenvelder speelde vorige week voor het eerst bij Real Madrid Castilla. Voetbalkenners noemen hem een groot talent en denken dat Enzo steeds meer speeltijd zal krijgen. Mocht Enzo mislukken, dan heeft papa Zinedine nog een paar jongere zoontjes in de wachtkamer: Luca, Theo en Elyaz zitten ook allemaal op de jeugdopleiding van Real.

ANP 15900339

Foto AFP

Keepersgenen


Joe van der Sar (16) staat onder de lat net zo hard te brullen als zijn vader Edwin. En er zijn meer gelijkenissen. Joe speelt namelijk, net als Justin Kluivert, bij de jeugd van Ajax. Zijn vaders loopbaan begon exact hetzelfde. Edwin is apetrots: ‘'Joe krijgt het door zijn achternaam vast moeilijk genoeg’, zei hij vorig jaar, ‘maar hij gaat deel uitmaken van de beste jeugdopleiding van Europa.’

cid143644 Sar vander Joe 1024 580x310

Broekie Brooklyn
‘Wij willen Beckham, nee wij!’ Britse voetbalclubs loerden al maanden naar Brooklyn (15). Hij is de zoon van de beroemde David en minstens zo briljant met de bal. Vorige week sloeg Arsenal toe: ze sloten een contract met de jonge ster. Brooklyns jongere broer Romeo (13) sleepte in dezelfde week trouwens een heel andere deal in de wacht: hij danst in een reclamefilmpje van het Britse modehuis Burberry. Waarschijnlijk heeft hij dus de genen van zijn zingende en swingende moeder Victoria Beckham.

ANP 28349111
Foto ANP

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat grappig dat die zonen ook allemaal zo goed zijn! Rentweg

die kinderen zijn best zielig,vaak moeten ze het van hun vader Rentweg

ik vind dit leuk om zinedine en zo te zien Vraagtzichaf Oeps Vraagtzichaf Vraagtzichaf Rentweg Vraagtzichaf Juichen Duimomlaag Oeps Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog *duimomhoog*...

haahhaahhahahahahhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps