Valse start voor volleybalvrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Als de Nederlandse volleybalvrouwen van de zomer naar de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio willen, dan moeten ze deze week een belangrijk kwalificatietoernooi in Turkije winnen. Maar het team maakte vandaag een valse start tegen Duitsland en verloor met 3-2.

Voor de Nederlandse volleybalvrouwen was 2015 een topjaar. Tweede werden ze op het EK dat in Nederland werd gehouden. Maar het zilver betekende geen plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer. De ticket naar Brazilië moet deze week in Turkije worden binnengesleept op een olympisch kwalificatietoernooi voor Europese landen in de Turkse hoofdstad Ankara.

Slechte start
Maar de eerste wedstrijd werd vandaag meteen verloren. In de vijfde beslissende set sleepte Duitsland de winst binnen. Oranje speelt woensdag de tweede groepswedstrijd tegen Turkije. Nederland wist het gastland tijdens het EK nog met 3-0 te verslaan. De derde en laatste groepswedstrijd is donderdag tegen Kroatië. De nummers één en twee van de twee poules plaatsen zich voor de halve finales van vrijdag.

Herkansing
Alleen de winnaar van het toernooi kwalificeert zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen in Rio. Wordt Oranje tweede of derde dan volgt er half mei nog een herkansing in Azië op een ander olympisch kwalificatietoernooi.

UPDATE 7/1:
Woensdag wonnen de volleybalvrouwen overtuigend van Italië en hielden ze dus uitzicht op plaatsing voor de Olympische Spelen. Als ze vandaag ook hun derde groepswedstrijd tegen Kroatië winnen, gaan ze door naar de halve finale op vrijdag. De wedstrijd is vanaf 15.25 uur live te zien op NOS.nl en NPO 2.

UPDATE 8/1:

De Nederlandse volleybalsters maken nog steeds kans op een ticket naar Rio. Er werd in drie sets gewonnen van Kroatië. Vandaag speelt Oranje de halve finale tegen Italië. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO 2 en en is vanaf 15.30 uur ook live te volgen op NOS.nl.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.