Foto EPA

Vechten met tomaten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Buñol in Spanje kleurde woensdag knalrood tijdens het jaarlijkse tomatengevecht Tomatina. Vanuit de hele wereld kwamen mensen naar het kleine Spaanse stadje toe om met de rode vruchten te gooien.

Veertigduizend mensen gooiden dit jaar maar liefst 120 ton tomaten in het rond. Al sinds 1944 wordt dit feest iedere laatste woensdag van augustus gevierd. 

Politie
De tomatentraditie is ontstaan toen in 1944 een groep jongens met tomaten begon te gooien omdat ze niet mee mocht doen aan een optocht. Ze hadden de tomaten bij een kraam gestolen en werden opgepakt door de politie. Het jaar daarna kwamen de jongens weer naar de optocht. Dit keer van huis meegebrachte tomaten. En weer werden ze door de politie in de kraag gevat. Deze actie herhaalde zich ieder jaar. Tot er zoveel mensen mee gingen doen dat de politie het maar toeliet. 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het lijkt mij leuk om tomaten gevegt te hebben dan woord je hele maal rood van het tomaten Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

best ggggggggggggek !

baah ik haat tomaten

ik dacht eerst dat het bloed was

ja het lijkt me wel vies maar ook gezellig Juichen Juichen Juichen

HET IS RAAR HOE DAT ONDSTOND MAAR IK WIL HET OOK WEL EENS DOEN HHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.