Foto ANP

Veel bomen erbij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vond jij de lucht ook al zo lekker schoon vandaag? Niet zo gek, want er zijn vandaag honderden bomen in Nederland geplant. Zo werd de 53ste Boomfeestdag gevierd.

Bomen zijn reuzehandig. Ze kunnen vieze uitlaatgassen omzetten in fijne zuurstof. In Oirschot plantten vanochtend 400 kinderen 400 eikenbomen. De bomen vormden het begin van een groen pad dat het centrum van Eindhoven en Oirschot met elkaar gaat verbinden. Door de landelijke Boomfeestdagen zijn er in totaal al tien miljoen bomen geplant.

Bij de opening van de Boomfeestdag was de Jordaanse prins Hamzah, zoon van koningin Noor en koning Hussein. Hij kwam de kunst van het bomen planten afkijken.

Niet alleen in Brabant werden bomen geplant. Volgens de organisatie doen ruim 350 gemeenten mee. Frisse lucht voor heel Nederland dus!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt het heel goed voor de natuur Juichen Juichen Oeps Blij Duimomhoog Rentweg Duimomlaag Juichen Vraagtzichaf Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.