Foto Cinekid

Vier filmtips voor Cinekid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ook dit jaar zijn op Cinekid tijdens deze herfstvakantie héél veel bijzondere films te zien. In totaal gaan er 29 films op het kinderfilmfestival in première. Kidsweek geeft vier tips voor films die je eigenlijk niet mag missen.

MY SKINY SISTERbis1My Skinny Sister
Stella ontdekt dat haar grote zus Katja een eetprobleem heeft. De ziekte scheurt de familie langzaam uit elkaar. De film gaat over jaloezie, liefde en verraad. Niet heel vrolijk dus, wel heel mooi. Na afloop van de voorstellingen kun je vragen stellen aan de Zweedse actrice Rebecka Josephson, die de hoofdrol van Stella speelt. 

The Invisible Boythe invisible boy
Michele is dertien en woont in een suf dorp in Italië. Hij is niet populair, geen studiebol en al helemaal niet goed in sport. Eigenlijk maakt dat hem niets uit, zolang hij maar de aandacht krijgt van de mooie Stella (inderdaad, weer een Stella, nu in een andere film). Helaas ziet zij hem niet staan. Maar op een dag kijkt Michele in de spiegel en is hij ineens onzichtbaar! Het grootste avontuur van zijn leven begint. Acteur Ludovico Girardello (die Michele speelt) en regisseur Gabriele Salvatore beantwoorden achteraf graag al je vragen.

winnetous sonsDe Zoon van Winnetou
Sinds zijn vader een adelaarsveer om zijn nek hing, is Max een indiaan. Maar dan vertellen zijn ouders dat ze gaan scheiden. Max wil zijn ouders per se bij elkaar houden en weet bijna zeker dat hij dat voor elkaar kan krijgen als hij op een festival de rol van Winnetous zoon mag vervullen. Hij doet er alles aan om die rol te krijgen. Na afloop van de voorstelling komen de hoofdrolspeler en de regisseur langs.

Phantom BoyPhantom Boy
Een bijzondere handgetekende animatiefilm over een ongewoon heldenduo: een ernstig zieke jongen en een politieman in een rolstoel. Hoewel de elfjarige Leo ziek is, kan hij ook iets heel bijzonders. Als Phantom Boy kan hij onzichtbaar worden en door muren vliegen. Samen met een politieman in een rolstoel bindt hij de strijd aan met een geheimzinnige bandiet. De film gaat, een beetje, over kanker en daarom gaat een deel van de opbrengst naar een stichting tegen kinderkanker. Kidsweek sprak de makers van deze film.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook