Beeld Dreamstime, beeldbewerking 7Days

Vind ik minder!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Dikke kans dat jij het duimpje omhoog van Facebook kent. Die knop krijgt een broertje, voor de minder leuke dingen. Dat heeft de bedenker van Facebook gezegd.

Stel je voor: een vriend schrijft op Facebook dat zijn fiets is gestolen. Dan voelt klikken op ‘vind ik leuk’ een beetje gek. Maar tóch wil je misschien iets van je laten horen. Voor dat soort berichten wil Facebook binnenkort een nieuwe knop lanceren. Je zou het een baalbutton kunnen noemen,  of een ‘vind-ik stom-duimpje’. Hoe het teken er precies uit gaat zien en welke naam het krijgt, is nog niet duidelijk.

Veel om gevraagd

Volgens de bedenker van Facebook, Mark Zuckerberg, is de nieuwe knop niet bedoeld om berichten van anderen af te kraken. Daar krijgen mensen ruzie van, denkt hij, en dat wil hij niet. De button is alleen om mee te leven met minder leuke dingen. Volgens Zuckerberg hebben veel mensen gezeurd om een sombere knop. Niet alle dingen die in het leven gebeuren, zijn nu eenmaal leuk.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Bijvoorbeeld je zet op fb dat je hond is overleden en dan is t ook wel weer raar om te zeggen vind ik leuk als je dan vind ik nii leuk dat klinkt beter maar je kan doordoor ook onzeker worden als je een foto van jezelf erop zet en dan zeggen ze vind ik nii leuk dus ja ik weet nii of het beter is............. Blij .

Ik zou er niet op klikken,het kan gevaarlijk zijn Rentweg Juichen

Toch nou niet echt handig. Rentweg
Syberpesten mag nou eenmaal niet
Maar ook wel weer goed
Blij Oeps Duimomhoog Rentweg Vraagtzichaf Duimomlaag Juichen

Deze knop kan heel handig zijn Blij

Het is wel handig hoor

ik vind het gewoon oke Blij

Ik vind het wel een goed idee.

Misschien moeten de plaatsers van de berichten er zelf voor kiezen of mensen een niet-leuk button kunnen reageren, zoals op YouTube, daar kan je filmpjes-aanpassingen doen.

Ik vind het aan de ene kant een goed idee want in sommigge gevallen is het raar om te zeggen vind ik leuk als er iets ergs is gebeurd maar ik vind het ook niet goed omdat er dan een extra middel is om te cyberpesten. Duimomhoog

Ik vind het zelf wel goed. Je kunt meer meeleven! Ik vind dat ze helemaal gelijk hebben. Maar ik denk wel dat er ruzie door kan ontstaan. Hopelijk gebeurt het niet.

Ik vind het wel oké maar ik zou het niet zo snel doen want je hebt dan kans dat je iemand anders teleursteld.

Er zijn toch mensen die de knop gaan gebruiken om mensen af te kraken. Als je wil laten zien dat je meeleeft stuur dan een reactie.

alsik jou was zou ik gewoon gaan klikken Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps