Foto: ANP

Vluchtelingenschool sluit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De Heumensoordschool in Nijmegen sluit. Vrijdag 22 april is de allerlaatste schooldag voor de vluchtelingkinderen. Waar ze heengaan, is nog niet voor iedereen duidelijk. Hoe zit dit?

Wat is Heumensoord ook alweer?
Heumensoord is een gebied bij Nijmegen. Vorig jaar werd er een enorm tentenkamp gebouwd voor vluchtelingen, met plek voor wel drieduizend bewoners. Er wonen ook veel kinderen.

Gingen die wel naar school?
Jazeker, maar nog niet zo lang. Pas op 11 januari kwam de Heumensoordschool, speciaal voor kinderen uit het vluchtelingenkamp. Er zaten ongeveer 520 kinderen op de school. 

Waarom sluit de school nu alweer?
Omdat het opvangkamp ook sluit in mei. Alle vluchtelingen moeten verhuizen naar andere opvangplekken in het land. Daar wachten ze af of ze in Nederland mogen blijven.

Wat gebeurt er met de kinderen?
De meeste kinderen zijn al verhuisd met hun ouders. Als er een school in de buurt van hun nieuwe opvangplek is, kunnen ze snel beginnen. Maar dat is nog niet voor iedereen geregeld! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waarom??????
Het was juist goed Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.