Infographic Mathijs Wansink/Foto EPA

Vluchten naar Europa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Veel nieuws gaat de laatste tijd over vluchtelingen. Mensen op de vlucht voor oorlog of armoede, op zoek naar een beter leven. Hoe komen zij Europa binnen? Waarom kiezen ze voor die route? En wat voor moeilijkheden komen ze onderweg tegen?

Vluchtelingen uit Afrika die met gammele bootjes de zee proberen over te steken en daarbij soms verdrinken. Vluchtelingen die zichzelf in vrachtwagens proberen te smokkelen. Vluchtelingen uit Syrië die afgelopen zomer op Griekse vakantie-eilanden tussen de toeristen op het strand terecht kwamen. En West-Europese landen die hoge muren bouwen om vluchtelingen tegen te houden. Veel nieuws gaat de laatste tijd over vluchtelingen. Begin september maakten we daarom dit overzicht.

vluchtelingen12

Lees hier pagina 6
Lees hier pagina 7

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heelveel mense en kindere in een bootje dat kan toch niet ik vind het ook heel erg zielig voor die mense die langs hongaraje wouden en hongaraje een hek er voor heeft gezet het zijn geen dieren en hongaraje gooid eten hongaraje moet mee leven wat zou de hoe zouden hun het vinden als hun moesten vlugten als er opeens een bom op je hoofd valt maar ik vind het heelllllllllll zielig Juichen

ik vind het eng om in zon bootje de zee over te varen

Het lijkt mij echt heel eng Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf om uit een anderland waar oorlog is op een klijn bootje over de wilde zee te gaan

ja heel spannend ik zou het niet durven Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps