Foto Marco Hofsté

Voorlezen voor een kopje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

In de Verenigde Staten is het al een succes: kinderen die asielkatten voorlezen. De kinderen leren zo beter lezen en de katten raken gewend aan mensen. Het dierenasiel in Amersfoort probeerde het een middagje uit.

‘Katten vinden het leuker als wij voorlezen dan wanneer volwassenen dat doen. In kinderboeken zit fantasie en onze stemmen zijn niet zo zwaar’, denkt Noah (7). Samen met Guus (8) neemt hij vanmiddag de proef op de som. Met hun lievelingsboek onder de arm stappen ze allebei een eigen kamertje in. Noah ploft op Poekies krabpaal en slaat Fantasia open. De kat komt meteen op hem af en snuffelt aan zijn schoenzolen. De geur bevalt hem en hij springt soepel de paal op.

Met zijn staart in de lucht en zijn rug gebold vleit Poekie zich tegen zijn nieuwe kamergenoot aan. Dan springt-ie weer op de grond, scherpt zijn nagels aan de paal, eet wat brokjes en komt weer luid spinnend naast Noah zitten. Die leest onverstoorbaar verder. En ook als het voorlezen klaar is, blijft Poekie spinnend naast hem zitten. Noah is net zo tevreden. ‘Zijn staart kriebelde zo gezellig in mijn nek. Dit zou ik wel elke dag willen doen!’

Ook voorlezen?
Ben je tussen de zeven en twaalf jaar en wil je ook voorlezen in het dierenasiel in Amersfoort, meld je dan aan via KFA@utrecht.dierenbescherming.nl. Het voorleesuurtje is op de iedere laatste woensdagmiddag van de maand en er is plek voor twee kinderen per keer.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb me meteen op gegeven ik hou namelijk heel er van katten en van lezen Blij toen ik dat in de kidsweek zag dacht ik dat is iets voor mij ik vind het heel leuk dat zo iets is bedacht ,zelf heb ik ook een kat ik denk dat ik hem ook ga voorlezen

Wow! Wat een goed idee! Dat zou ik ook willen doen. Duimomhoog

Ik heb me gelijk opgegeven! Zoiets wil toch iedereen wel?! Mijn zusje heeft het al gedaan, maar toen ze begon te voorlezen, begon ze heel hard te hoesten, en raad wat, ze is allergisch voor poezen en katten! Als de haren van de poes in worden geademd, kan dat wel wat overlast geven. Mijn zusje wou al heel lang een kat, en mijn moeder zei dat ze er een mag hebben dat als ze laat zien dat ze goed voor zo'n dier moet zorgen. Dit was dus een goede kans, maar helaas, ze is allergisch! Nu mag ik wel,...

dit is echt een goed idee!!!!! Blij Blij

Ik zou het ook wel een keer willen doen.

schattig ik zou het ook wel willen Oeps

Echt leuk bedacht!! ik hou zelf heel erg veel van katten EN lezen Blij Ik lees thuis zelf ook mijn katten voor, ze komen luid spinnend bij me zitten :)

Vraagtzichaf wow ik zou dat ook willen!! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.