Foto ANP

Wat weten we nu over vlucht MH17?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Toen vlucht MH17 vorig jaar neerstortte en 298 mensen omkwamen, bleef Nederland achter met veel vragen. Veel vragen zijn vandaag beantwoord in een rapport. Wat stond daar precies in?

1. Het vliegtuig is door een raket neergeschoten
Veel mensen dachten dit al, maar nu is het zeker. MH17 is neergeschoten door een Buk-raket. Dat is een raket gemaakt door de Russen. Dat wil nog niet per se zeggen dat de Russen het vliegtuig ook hebben neergeschoten. Misschien gebruikten andere mensen hem wel.

2. Er had niet over Oekraïne gevlogen mogen worden
In Oost-Oekraïne werd op het moment van de ramp veel gevochten. Met geweren, maar ook met raketten. Daardoor was het niet veilig om boven die plek te vliegen. Dat is de fout van Oekraïne, zeggen de onderzoekers.

3. De slachtoffers hebben geen pijn gehad
Vooral nabestaanden wilden dit graag weten. Omdat het vliegtuig in twee stukken brak, raakten de passagiers snel bewusteloos. De klap op de grond zouden ze nooit overleefd hebben. Het kan fijn zijn voor familie en vrienden om te weten dat hun geliefden geen angst hebben gehad.

4. Nederland had beter moeten reageren
Na de ramp wilden veel mensen weten wie er allemaal in het vliegtuig zaten. Dat ging niet zo makkelijk, omdat de Nederlandse organisaties niet goed samenwerkten. Daarom duurde het lang voor de passagierslijst te zien was. Dat had beter moeten gaan, vinden de onderzoekers.

Wie nou precies de raket heeft afgevuurd, is nog niet bekend. Daar wordt nog ander onderzoek naar gedaan. Zodat de daders daarna een passende straf kunnen krijgen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het vooral zielig voor de nabestaande Duimomlaag

Oeps Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg IK VIND HET NIET LEUK EN BEN VERDRIETIG

Ik vind zelf dat dit niet veel meer nieuws is dan al was gegeven

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps