Foto EPA

Wie wint het Songfestival?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wie gaat er zaterdagavond met de winst vandoor tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen? Nu Trijntje alweer thuis zit, wordt het juichen voor een ander land. Een paar favorieten op een rij.

In de Oostenrijkse hoofdstad treden in totaal 27 landen op tijdens de Europese liedjeswedstrijd. De tien beste landen uit beide halve finales en zeven landen die zich al direct voor de finale plaatsten. Australië is daar een van en dat ligt niet eens in Europa! Maar omdat het Songfestival zestig jaar bestaat en Australiërs gek zijn op de zangwedstrijd mogen ze voor één keertje meedoen.

Welke landen maken kans op de winst? Naar wie gaan al die 'douze points' straks? En welk land verdient volgens jou die hoogste score van twaalf punten? Laat het weten!

Zweden

 

Het liedje Heroes gezongen door Måns Zelmerlöw is volgens kenners (en gokkers) de topfavoriet.

Estland

Heel veel duo´s dit jaar (zouden 'onze' Ilse en Waylon daar iets mee te maken hebben?), maar het duo Elina Born & Stig Rästa valt op met hun liedje Goodbye to Yesterday. 

Noorwegen


Nog een duo bij de favorieten! Mørland & Debrah Scarlett zingen A Monster Like Me.

België

Onze buren zijn wel door. En onze 'douze points' gaan vast naar Loïc Nottet met zijn Rhythm Inside. Ra-pa-pap!

Israël

Misschien niet echt een favoriet voor de titel, maar Nadav Guedj is met zijn 16 jaar (ja, echt waar) wel de jongste zanger in de finale. Go, Golden Boy!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind elina born het mooiste Vraagtzichaf Oeps Juichen Duimomlaag Blij Duimomhoog Rentweg Rentweg Vraagtzichaf Oeps Juichen Oeps Juichen

Jammer Nederland is niet door Juichen

Ik denk eigenlijk Zweden en Australië.
Maar als als Australië wint, wat dan

nadav vind ik de beste dit jaar

1ste 8 2de5 3de 8 4de 7 5de 5 Vraagtzichaf

Ik denk dat Zweden gaat winnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.