Foto ANP

Wil jij vrij voor het Suikerfeest?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Weg met Goede Vrijdag, want het Súikerfeest moet een officiële vrije dag worden. Dat vindt groep 8b van Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE) uit Amsterdam tenminste. De klas schreef een brief aan de gemeente. Een goed idee? 

Ongeveer één op de tien mensen uit Amsterdam is moslim. De meesten van hen vieren aan het einde van de ramadan het Suikerfeest, een groot feest met heel veel lekkere hapjes en snoep.

Waarom alleen christelijke feestdagen? 
Waarom hebben we alleen vrij op christelijke feestdagen? Dat vond groep 8 een beetje gek en daarom schreef de klas een brief aan de gemeente.

Nog niet zeker
Amsterdamse basisschoolbesturen willen zeker praten over een verandering van vrije dagen, schreef de gemeente terug. Maar helemaal zeker dat leerlingen in Amsterdam vrij krijgen met het Suikerfeest, is het nog lang niet.

Wat vind jij?


IMG 2009Dune (12):

‘Het hangt van de school af, vind ik. Als er veel moslimkinderen op zitten, moeten ze wel krijgen. Dat is beter, anders gaan ze zich ziek melden om het Suikerfeest te vieren. Maar als dat niet zo is, hoeft het niet vind ik. Scholen moeten het gewoon zelf weten. Misschien kunnen ze wel een extra vrije dag geven. Ik vind niet dat Goede Vrijdag helemaal moet worden afgeschaft. Misschien zijn er wel mensen die het vieren.’

 

Ruben VertegaalRuben (12):
'Voor mij zou het niet uitmaken. Je bent gewoon vrij op een andere dag, dat is alles. Ik vier Goede Vrijdag toch niet. Eigenlijk vind ik dat scholen het zelf moeten kunnen kiezen. Als veel kinderen moslim zijn moeten ze het kunnen ruilen, anders niet.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ikzelf ben moslim, bij mij op school krijgen we geen vrij. Dat vind ik oneerlijk want iedereen heeft zijn eigen geloof. In mijn klas zit nog iemand die moslim is, die vind het ook oneerlijk.

Ik denk dat alle scholen vrij moeten hebben op het Suikerfeest. Misschien is er wel een kind die moslim is en die heeft geen vrij op het Suikerfeest

Jaa,dan kunnen alle etnische minderheden vrije dagen aanvragen voor het eigen geloof...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.