Zaadjes uitdelen voor geluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Afgelopen weekend kon je je geluk bij elkaar wandelen in Leiden. Allerlei geluksbrengers stonden langs een route om hun geluk te delen. Ook Bas (9) deed mee aan de Geluksroute. Hij deelde zaadjes uit.  

 

Lavendel, bollen, witte bloemen. Bas deelde vorig weekend allerlei zaadsoorten uit. 'Voor in de tuin. Of als je geen tuin hebt voor ergens in de buurt.' Het hele weekend stond hij langs de Geluksroute. 'Dat is een route door Leiden met veel gratis dingen', legt hij uit. Zo las zijn moeder gratis verhaaltjes voor. En zijn zusje deelde gelukssteentjes uit, die ze op het strand had gevonden. Een stukje verderop stond een ballenbak. Allemaal bedoeld om voorbijgangers gelukkig te maken!

'Er gingen zelfs grote mensen in de ballenbak', volgens Bas. Of ze gelukkig eruit kwamen? 'Niet súpergelukkig maar wel een beetje', denkt hij. Aan het eind van de dag was er een picknick van de overvloed. 'Iedereen nam wat mee. Wij hadden een zelfgemaakte pizza.'

Waar wordt Bas zelf eigenlijk gelukkig van? 'Ik word blij van de natuur', vertelt hij. 'Daarom heb ik zaadjes uitgedeeld. En ik word blij van andere mensen die gelukkig zijn.' Dat werden ze wel van zijn zaadjes. 'Sommigen zeiden ''dank je wel'' of ''fijn''.' Daar werd Bas zélf dan weer blij van. En dat is precies het idee van die route. 'Het is goed voor degenen die geluk brengen én voor degenen die het plukken', zegt Bas.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk die route !! Vraagtzichaf

Ze kunnen het ook de Guus Geluk route noemen :-)

Wat een prachtig kind, 9 jaar en dan al bezig de wereld bewust een beetje te verbeteren!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.