Foto ANP

Ziekenhuis worstelt met water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Krák, deed een stuk waterleiding in Amsterdam dinsdagmorgen. Niet alleen de straten, ook een groot ziekenhuis stroomde onder water. Alle patiënten moeten voor middernacht het gebouw uit. Een lastige klus.

Het ging helemaal per ongeluk, die kapotte waterleiding. Er werd aan gewerkt en toen ging hij stuk. Wiens schuld dat is, is nog niet duidelijk. De gevolgen zijn in elk geval enorm. Straten staan blank, een hele auto verdween in een gat en het VU ziekenhuis liep vol en zat al snel zonder stroom.

Vanmiddag besloot de directie dat alle patiënten in bedden naar een ander ziekenhuis moeten worden gebracht. Dat zijn er meer dan driehonderd.

Sjouwen 

Omdat de elektriciteit slecht werkt, doen de liften het bijna niet. De meeste zieken moeten daarom via de trappen naar beneden worden gesjouwd. De zwakste patiënten en de pasgeboren baby’s mogen als eerst. Dertig ambulances uit het hele land staan klaar om de mensen naar de juiste plekken te brengen.

Waarschijnlijk gaat het nog dagen duren voordat al het water is weggepompt en de ziekenhuisapparaten weer op hun plek staan. Volgens de artsen loopt gelukkig geen enkele patiënt gevaar door de overstroming. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is echt erg maar het is volgens mij al (bijna)
Klaar Oeps Vraagtzichaf

Volgens het verhaal da tik hoorde heeft de werker het gedaan die het aan het repareren was. Maar het is zeker heel erg. Gelukkig is het al weer (bijna) opgelost. Oef ging maar net goed.

erg maar het is niet 1 een iemands schuld het ging ook warschijnlijk perongeluk Juichen Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomlaag Vraagtzichaf Oeps Rentweg Blij

Dit is echt erg! Weten ze al wie Rentweg Rentweg het Vraagtzichaf heeft gedaan? Duimomlaag Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps